Microsoft Azure Architect Design Practice Exam Part 4

Azure304-Practice Exam Series

Microsoft Azure Architect Design Practice Exam Part 4

Notes: Hi all, Microsoft Azure Architect Design Practice Exam Part 4 will familiarize you with types of questions you may encounter on the certification exam and help you determine your readiness or if you need more preparation and/or experience. Successful completion of the practice exam does not guarantee you will pass the certification exam as the actual exam is longer and covers a wider range of topics. We highly recommend you should take Microsoft Azure Architect Design Guarantee Part because it include actual exam questions and highlighted answers are collected in our exam. It will help you pass exam in easier way.

Part 1: https://www.awslagi.com/microsoft-azure-architect-design-practice-exam-part-1
Part 2: https://www.awslagi.com/microsoft-azure-architect-design-practice-exam-part-2
Part 3: https://www.awslagi.com/microsoft-azure-architect-design-practice-exam-part-3
Part 4: https://www.awslagi.com/microsoft-azure-architect-design-practice-exam-part-4
Part 5: https://www.awslagi.com/microsoft-azure-architect-design-practice-exam-part-5
Part 6: https://www.awslagi.com/microsoft-azure-architect-design-practice-exam-part-6
Part 7: https://www.awslagi.com/microsoft-azure-architect-design-practice-exam-part-7

121. You need to deploy resources to host a stateless web app in an Azure subscription. The solution must meet the following requirements:
– Provide access to the full .NET framework.
– Provide redundancy if an Azure region fails.
– Grant administrators access to the operating system to install custom application dependencies.
Solution: You deploy a virtual machine scale set that uses auto scaling. Does this meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: B

122. You need to deploy resources to host a stateless web app in an Azure subscription. The solution must meet the following requirements:
– Provide access to the full .NET framework.
– Provide redundancy if an Azure region fails.
– Grant administrators access to the operating system to install custom application dependencies.
Solution: You deploy an Azure virtual machine to two Azure regions, and you create a Traffic Manager profile. Does this meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: A

123. You need to deploy resources to host a stateless web app in an Azure subscription. The solution must meet the following requirements:
– Provide access to the full .NET framework.
– Provide redundancy if an Azure region fails.
– Grant administrators access to the operating system to install custom application dependencies.
Solution: You deploy an Azure virtual machine to two Azure regions, and you deploy an Azure Application Gateway.
Does this meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: A

124. You plan to deploy an API by using Azure API Management. You need to recommend a solution to protect the API from a distributed denial of service (DDoS) attack. What should you recommend?

A. Create network security groups (NSGs).
B. Enable quotas.
C. Enable rate limiting.
D. Strip the Powered-By responsible header.

Answer: C

125. You manage on-premises networks and Azure virtual networks. You need a secure private connection between the on-premises networks and the Azure virtual networks. The connection must offer a redundant pair of cross connections to provide high availability. What should you recommend?

A. ExpressRoute
B. Azure Load Balancer
C. virtual network peering
D. VPN Gateway

Answer: A

126. DRAG DROP –
An organization has an on-premises server that runs Windows Server 2003. The server hosts an IIS-based stateless web application that uses forms authentication. The application consists of classic Active Server Pages (ASP) pages and third-party components (DLLs) that are registered in the Windows registry. The deployment process for the web application is manual and is prone to errors. The deployment process makes it difficult to roll out updates, scale out, and recover after failures. You need to design a modernization approach for the web application that meets the following requirements:
– Improve the deployment process.
– Ensure that the application can run in the cloud.
– Minimize changes to application code.
– Minimize administrative effort required to implement the modernization solution.
What should you recommend? To answer, drag the appropriate actions to the correct approaches. Each action may be used once, more than once, or not at all. You may need to drag the split bar between panes or scroll to view content.
NOTE: Each correct selection is worth a point.
Select and Place:
Microsoft Azure Architect Design Exam Question 126

Answer:
Box 1: Package the existing application in a container
Box 2: Use Azure Container services

127. You use a virtual network to extend an on-premises IT environment into the cloud. The virtual network has two virtual machines (VMs) that store sensitive data. The data must only be available using internal communication channels. Internet access to those VMs is not permitted. You need to ensure that the VMs cannot access the Internet. Which two options should you recommend? Each correct answer presents a complete solution. NOTE: Each correct selection is worth one point.

A. network interface (NIC)
B. Source Network Address Translation (SNAT)
C. Azure ExpressRoute
D. Network Security Groups (NSG)

Answer: C D

128. Your company plans to migrate its on-premises data to Azure. You need to recommend which Azure services can be used to store the data. The solution must meet the following requirements:
– Encrypt all data while at rest.
– Encrypt data only by using a key generated by the company.
Which two possible services can you recommend? Each correct answer presents a complete solution.
NOTE: Each correct selection is worth one point.

A. Azure Table storage
B. Azure Backup
C. Azure Blob storage
D. Azure Queue storage
E. Azure Files

Answer: C E

129. You architect a solution that calculates 3D geometry from height-map data. You have the following requirements:
– Perform calculations in Azure.
– Each node must communicate data to every other node.
– Maximize the number of nodes to calculate multiple scenes as fast as possible.
– Require the least amount of effort to implement.
You need to recommend a solution. Which two actions should you recommend? Each correct answer presents part of the solution.
NOTE: Each correct selection is worth one point.

A. Create a render farm that uses Azure Batch.
B. Enable parallel file systems on Azure.
C. Enable parallel task execution on compute nodes.
D. Create a render farm that uses virtual machine (VM) scale sets.
E. Create a render farm that uses virtual machines (VMs).

Answer: A C

130. HOTSPOT – You are designing an Azure web app.
You plan to deploy the web app to the North Europe Azure region and the West Europe Azure region. You need to recommend a solution for the web app. The solution must meet the following requirements:
– Users must always access the web app from the North Europe region, unless the region fails.
– The web app must be available to users if an Azure region is unavailable.
– Deployment costs must be minimized.
What should you include in the recommendation? To answer, select the appropriate options in the answer area.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure Architect Design Exam Question 130

Answer:
Box 1: A traffic manager profile
Box 2: Priority traffic routing

131. DRAG DROP –
You need to design an architecture to capture the creation of users and the assignment of roles. The captured data must be stored in Azure Cosmos DB. Which Azure services should you include in the design? To answer, drag the appropriate services to the correct targets. Each service may be used once, more than once, or not at all. You may need to drag the split bar between panes or scroll to view content.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Select and Place:
Microsoft Azure Architect Design Exam Question 131

Answer:
Box 1: Azure Event Grid
Box 2: Azure Functions

132. You are developing a web application that provides streaming video to users. You configure the application to use continuous integration and deployment. The app must be highly available and provide a continuous streaming experience for users. You need to recommend a solution that allows the application to store data in a geographical location that is closest to the user. What should you recommend?

A. Azure App Service Web Apps
B. Azure App Service Isolated
C. Azure Redis Cache
D. Azure Content Delivery Network (CDN)

Answer: D

133. HOTSPOT – Your company deploys an Azure App Service Web App. During testing the application fails under load. The application cannot handle more than 100 concurrent user sessions. You enable the Always On feature. You also configure auto-scaling to increase counts from two to 10 based on HTTP queue length. You need to improve the performance of the application. Which solution should you use for each application scenario? To answer, select the appropriate options in the answer area.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure Architect Design Exam Question 133

Answer:
Box 1: Azure Content Delivery Network
Box 2: Azure Redis Cache

134. You need to deploy resources to host a stateless web app in an Azure subscription. The solution must meet the following requirements:
– Provide access to the full .NET framework.
– Provide redundancy if an Azure region fails.
– Grant administrators access to the operating system to install custom application dependencies.
Solution: You deploy a web app in an Isolated App Service plan. Does this meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: B

135. You are designing an Azure solution. The network traffic for the solution must be securely distributed by providing the following features:
HTTPS protocol –
– Round robin routing
– SSL offloading
You need to recommend a load balancing option. What should you recommend?

A. Azure Load Balancer
B. Azure Traffic Manager
C. Azure Internal Load Balancer (ILB)
D. Azure Application Gateway

Answer: D

136. You manage a solution in Azure. You must collect usage data including MAC addresses from all devices on the network. You need to recommend a monitoring solution. What should you recommend?

A. Activity Log Analytics
B. Azure Network Security Group Analytics
C. Network Performance Monitor
D. Azure Application Gateway Analytics
E. Azure Wire Data

Answer: B

137. A partner manages on-premises and Azure environments. The partner deploys an on-premises solution that needs to use Azure services. The partner deploys a virtual appliance. All network traffic that is directed to a specific subnet must flow through the virtual appliance. You need to recommend solutions to manage network traffic. Which two options should you recommend? Each correct answer presents a complete solution.
NOTE: Each correct selection is worth one point.

A. Configure Azure Traffic Manager
B. Implement an Azure virtual network
C. Configure a routing table with forced tunneling
D. Implement Azure ExpressRoute

Answer: C D

138. You are migrating an on-premises application to Azure. One component of the application is a legacy Windows native executable that performs image processing. The image processing application must run every hour. During times that the image processing application is not running, it should not be consuming any Azure compute resources. You need to ensure that the image processing application runs correctly every hour. Solution: Create an Azure Batch application that runs the image processing application every hour. Does the solution meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: A

139. HOTSPOT –
You have an Azure subscription that contains 300 Azure virtual machines that run Windows Server 2016. You need to centrally monitor all warning events in the System logs of the virtual machines. What should you include in the solutions? To answer, select the appropriate options in the answer area.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure Architect Design Exam Question 139

Answer:
Box 1: Log Analytics Workspace.
Box 2: Install the Microsoft Monitoring Agent

140. You plan to run an image rendering workload in Azure. The workload uses parallel compute processes. What is the best service to use to run the workload? More than one answer choice may achieve the goal. Select the BEST answer.

A. an Azure virtual machine scale set
B. Azure Kubernetes Service (AKS)
C. Azure Batch
D. Azure Container Service

Answer: C

141. You need to recommend a solution to generate a monthly report of all the new Azure Resource Manager resource deployments in your subscription. What should you include in the recommendation?

A. the Change Tracking management solution
B. Azure Activity Log
C. Azure Monitor action groups
D. Azure Advisor

Answer: B

142. You are designing a storage solution to support on-premises resources and Azure-hosted resources. You need to provide on-premises storage that has built-in replication to Azure. Solution: You include Azure Blob storage in the design.
Does the solution meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: B

143. You are designing a storage solution to support on-premises resources and Azure-hosted resources. You need to provide on-premises storage that has built-in replication to Azure. Solution: You include Azure Data Lake Storage in the design. Does the solution meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: B

144. You are designing a storage solution to support on-premises resources and Azure-hosted resources. You need to provide on-premises storage that has built-in replication to Azure. Solution: You include Azure Data Table Storage in the design. Does the solution meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: B

145. You are designing a storage solution to support on-premises resources and Azure-hosted resources. You need to provide on-premises storage that has built-in replication to Azure. Solution: You include Azure StorSimple in the design. Does the solution meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: A

146. You use Azure virtual machines to run a custom application that uses an Azure SQL Database instance on the back end. The IT department at your company recently enabled forced tunneling. Since the configuration change, developers have noticed degraded performance when they access the database. You need to recommend a solution to minimize latency when accessing the database. The solution must minimize costs. What should you include in the recommendation?

A. Azure SQL Database Managed Instance
B. virtual network service endpoints
C. Always On availability groups
D. Azure virtual machines that run Microsoft SQL Server servers

Answer: B

147. You develop a new Azure Web App that uses multiple Azure blobs and static content. The Web App uses a large number of JavaScript files and cascading style sheets. Some of these files contain references to other files. Users are geographically dispersed. You need to minimize the time to load individual pages. What should you do?

A. Migrate the Web App to Azure Service Fabric
B. Use an Azure Content Delivery Network (CDN)
C. Implement an Azure Redis Cache
D. Create a services layer by using an Azure-hosted ASP.NET web API
E. Enable the Always On feature of the Web App

Answer: B

148. You have 100 Standard_F2s_v2 Azure virtual machines. Each virtual machine has two network adapters. You need to increase the network performance of the workloads running on the virtual machines. The solution must meet the following requirements:
– The CPU-to-memory ratio must remain the same.
– The solution must minimize costs.
What should you do?

A. Configure NIC teaming
B. Enable RDMA over InfiniBand
C. Enable SR-IOV
D. Install an additional network adapter

Answer: C

149. You have a .NET web service named Service1 that has the following requirements:
– Must read and write temporary files to the local file system.
– Must write to the Windows Application event log.
You need to recommend a solution to host Service1 in Azure. The solution must meet the following requirements:
– Minimize maintenance overhead.
– Minimize costs.
What should you include in the recommendation?

A. an Azure virtual machine scale set
B. an Azure function
C. an App Service Environment
D. an Azure web app

Answer: A

150. You have an Azure subscription that contains an Azure Blob storage account named store1. You have an on-premises file server named Server1 that runs Windows Server 2016. Server1 stores 500 GB of company files. You need to store a copy of the company files in store1. Which two possible Azure services achieve this goal? Each correct answer presents a complete solution.
NOTE: Each correct selection is worth one point.

A. an Azure Import/Export job
B. an integration account
C. an Azure Batch account
D. Azure data Factory
E. an On-premises data gateway

Answer: A D

151. You have a web app named App1 that is hosted on-premises and on four Azure virtual machines. Each virtual machine is in a different region. You need to recommend a solution to ensure that users will always connect to the closest instance of App1. The solution must prevent the users from attempting to connect to a failed instance of App1. Which two possible recommendations achieve the goal? Each correct answer presents a complete solution. NOTE: Each correct selection is worth one point.

A. Azure Front Door Service
B. Azure Load Balancer
C. round-robin DNS
D. Azure Traffic Manager
E. Azure Application Gateway

Answer: A D

152. HOTSPOT – You plan to deploy a network-intensive application to several Azure virtual machines. You need to recommend a solution that meets the following requirements:
– Minimizes the use of the virtual machine processors to transfer data
– Minimizes network latency
Which virtual machine size and feature should you use? To answer, select the appropriate options in the answer area.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure Architect Design Exam Question 152

Answer:
Box 1: Compute optimized Standard_F8s
Box 2: Single root I/O virtualization (SR-IOV)

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *