Microsoft Azure Developer Associate Practice Exam Part 1

Microsoft Azure Developer AZ-204

Microsoft Azure Developer Associate Practice Exam Part 1

Notes: Hi all, Microsoft Azure Developer Associate AZ-204 Practice Exam Part 1 will familiarize you with types of questions you may encounter on the certification exam and help you determine your readiness or if you need more preparation and/or experience. Successful completion of the practice exam does not guarantee you will pass the certification exam as the actual exam is longer and covers a wider range of topics. We highly recommend you should take Microsoft Azure Developer Associate Guarantee Part because it include actual exam questions and highlighted answers are collected in our exam. It will help you pass exam in easier way.

Part 1: https://www.awslagi.com/microsoft-azure-developer-associate-practice-exam-part-1
Part 2: https://www.awslagi.com/microsoft-azure-developer-associate-practice-exam-part-2

1. HOTSPOT –
You are developing an ASP.NET Core web application. You plan to deploy the application to Azure Web App for Containers. The application needs to store runtime diagnostic data that must be persisted across application restarts. You have the following code:
Microsoft Azure Developer AZ-204 Practice Exam Questions 1
You need to configure the application settings so that diagnostic data is stored as required.
How should you configure the web app settings? To answer, select the appropriate options in the answer area.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure Developer AZ-204 Practice Exam Questions 1.1
Answer:
Box 1: WEBSITES_ENABLE_APP_SERVICE_STORAGE
Box 2: /home

2. You are developing a web app that is protected by Azure Web Application Firewall (WAF). All traffic to the web app is routed through an Azure Application Gateway instance that is used by multiple web apps. The web app address is contoso.azurewebsites.net.
All traffic must be secured with SSL. The Azure Application Gateway instance is used by multiple web apps. You need to configure the Azure Application Gateway for the web app. Which two actions should you perform? Each correct answer presents part of the solution. NOTE: Each correct selection is worth one point.

A. In the Azure Application Gateway HTTP setting, enable the Use for App service setting.
B. Convert the web app to run in an Azure App service environment (ASE).
C. Add an authentication certificate for contoso.azurewebsites.net to the Azure Application Gateway.
D. In the Azure Application Gateway HTTP setting, set the value of the Override backend path option to contoso22.azurewebsites.net.

Answer: A D

3. HOTSPOT – You are implementing a software as a service (SaaS) ASP.NET Core web service that will run as an Azure Web App. The web service will use an on-premises SQL Server database for storage. The web service also includes a WebJob that processes data updates. Four customers will use the web service.

  • Each instance of the WebJob processes data for a single customer and must run as a singleton instance.
  • Each deployment must be tested by using deployment slots prior to serving production data.
  • Azure costs must be minimized.
  • Azure resources must be located in an isolated network.

You need to configure the App Service plan for the Web App.
How should you configure the App Service plan? To answer, select the appropriate settings in the answer area.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure Developer AZ-204 Practice Exam Questions 3
Answer:
Box 1: 4
Box 2: Isolated

4. DRAG DROP – You are a developer for a software as a service (SaaS) company that uses an Azure Function to process orders. The Azure Function currently runs on an Azure Function app that is triggered by an Azure Storage queue. You are preparing to migrate the Azure Function to Kubernetes using Kubernetes-based Event Driven Autoscaling (KEDA). You need to configure Kubernetes Custom Resource Definitions (CRD) for the Azure Function. Which CRDs should you configure? To answer, drag the appropriate CRD types to the correct locations. Each CRD type may be used once, more than once, or not at all. You may need to drag the split bar between panes or scroll to view content.
NOTE: Each correct selection is worth one point. Select and Place:
Microsoft Azure Developer AZ-204 Practice Exam Questions 4
Answer:
Box 1: Deployment
Box 2: ScaledObject
Box 3: Secret

5. HOTSPOT – You are creating a CLI script that creates an Azure web app and related services in Azure App Service. The web app uses the following variables:
Microsoft Azure Developer AZ-204 Practice Exam Questions 5
You need to automatically deploy code from GitHub to the newly created web app.
How should you complete the script? To answer, select the appropriate options in the answer area.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure Developer AZ-204 Practice Exam Questions 5.1
Answer:
Box 1: az appservice plan create
Box 2: az webapp create
Box 3: –plan $webappname
Box 4: az webapp deployment
Box 5: –repo-url $gitrepo –branch master –manual-intergration

6. You develop a software as a service (SaaS) offering to manage photographs. Users upload photos to a web service which then stores the photos in Azure Storage Blob storage. The storage account type is General-purpose V2. When photos are uploaded, they must be processed to produce and save a mobile-friendly version of the image. The process to produce a mobile-friendly version of the image must start in less than one minute. You need to design the process that starts the photo processing. Solution: Trigger the photo processing from Blob storage events. Does the solution meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: A

7. You develop and deploy an Azure App Service API app to a Windows-hosted deployment slot named Development. You create additional deployment slots named Testing and Production. You enable auto swap on the Production deployment slot. You need to ensure that scripts run and resources are available before a swap operation occurs. Solution: Update the web.config file to include the applicationInitialization configuration element. Specify custom initialization actions to run the scripts. Does the solution meet the goal?

A. No
B. Yes

Answer: B

8. You develop and deploy an Azure App Service API app to a Windows-hosted deployment slot named Development. You create additional deployment slots named Testing and Production. You enable auto swap on the Production deployment slot. You need to ensure that scripts run and resources are available before a swap operation occurs. Solution: Enable auto swap for the Testing slot. Deploy the app to the Testing slot. Does the solution meet the goal?

A. No
B. Yes

Answer: A

9. You develop and deploy an Azure App Service API app to a Windows-hosted deployment slot named Development. You create additional deployment slots named Testing and Production. You enable auto swap on the Production deployment slot. You need to ensure that scripts run and resources are available before a swap operation occurs. Solution: Disable auto swap. Update the app with a method named statuscheck to run the scripts. Re-enable auto swap and deploy the app to the Production slot. Does the solution meet the goal?

A. No
B. Yes

Answer: A

10. You develop a software as a service (SaaS) offering to manage photographs. Users upload photos to a web service which then stores the photos in Azure Storage Blob storage. The storage account type is General-purpose V2. When photos are uploaded, they must be processed to produce and save a mobile-friendly version of the image. The process to produce a mobile-friendly version of the image must start in less than one minute. You need to design the process that starts the photo processing. Solution: Convert the Azure Storage account to a BlockBlobStorage storage account. Does the solution meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: B

11. HOTSPOT – You are developing an Azure Web App. You configure TLS mutual authentication for the web app. You need to validate the client certificate in the web app. To answer, select the appropriate options in the answer area. NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure Developer AZ-204 Practice Exam Questions 11
Answer:
Box 1: HTTP request header
Box 2: Base64

12. DRAG DROP – You are developing a Docker/Go using Azure App Service Web App for Containers. You plan to run the container in an App Service on Linux. You identify a Docker container image to use. None of your current resource groups reside in a location that supports Linux. You must minimize the number of resource groups required. You need to create the application and perform an initial deployment. Which three Azure CLI commands should you use to develop the solution? To answer, move the appropriate commands from the list of commands to the answer area and arrange them in the correct order. Select and Place:
Microsoft Azure Developer AZ-204 Practice Exam Questions 12
Answer:
Box 1: az group create
Box 2: az appservice plan create
Box 3: az webapp create

13. DRAG DROP – Fourth Coffee has an ASP.NET Core web app that runs in Docker. The app is mapped to the www.fourthcoffee.com domain.
Fourth Coffee is migrating this application to Azure. You need to provision an App Service Web App to host this docker image and map the custom domain to the App Service web app. A resource group named FourthCoffeePublicWebResourceGroup has been created in the WestUS region that contains an App Service Plan named AppServiceLinuxDockerPlan. Which order should the CLI commands be used to develop the solution? To answer, move all of the Azure CLI commands from the list of commands to the answer area and arrange them in the correct order. Select and Place:
Microsoft Azure Developer AZ-204 Practice Exam Questions 13
Answer:
Box in order 4->3->2->1

14. DRAG DROP – You are developing a serverless Java application on Azure. You create a new Azure Key Vault to work with secrets from a new Azure Functions application. The application must meet the following requirements:

  • Reference the Azure Key Vault without requiring any changes to the Java code.
  • Dynamically add and remove instances of the Azure Functions host based on the number of incoming application events.
  • Ensure that instances are perpetually warm to avoid any cold starts.
  • Connect to a VNet.
  • Authentication to the Azure Key Vault instance must be removed if the Azure Function application is deleted.

You need to grant the Azure Functions application access to the Azure Key Vault.
Which three actions should you perform in sequence? To answer, move the appropriate actions from the list of actions to the answer area and arrange them in the correct order. Select and Place:
Microsoft Azure Developer AZ-204 Practice Exam Questions 14
Answer:
Box 1: Create the Azure Functions app with a Premium plan type
Box 2: Create a system-assigned managed identity for the application
Box 3: Create an access policy in Azure Key Vault

15. You develop a website. You plan to host the website in Azure. You expect the website to experience high traffic volumes after it is published. You must ensure that the website remains available and responsive while minimizing cost. You need to deploy the website. What should you do?

A. Deploy the website to a virtual machine. Configure the virtual machine to automatically scale when the CPU load is high.
B. Deploy the website to an App Service that uses the Shared service tier. Configure the App Service plan to automatically scale when the CPU load is high.
C. Deploy the website to a virtual machine. Configure a Scale Set to increase the virtual machine instance count when the CPU load is high.
D. Deploy the website to an App Service that uses the Standard service tier. Configure the App Service plan to automatically scale when the CPU load is high

Answer: D

16. HOTSPOT – A company is developing a Java web app. The web app code is hosted in a GitHub repository located at https://github.com/Contoso/webapp.
The web app must be evaluated before it is moved to production. You must deploy the initial code release to a deployment slot named staging. You need to create the web app and deploy the code.
How should you complete the commands? To answer, select the appropriate options in the answer area. NOTE: Each correct selection is worth one point. Hot Area:
Microsoft Azure Developer AZ-204 Practice Exam Questions 16
Answer:
Box 1: Group
Box 2: appservice plan
Box 3: webapp
Box 4: webapp deployment slot
Box 5: webapp deployment source

17. HOTSPOT – You have a web service that is used to pay for food deliveries. The web service uses Azure Cosmos DB as the data store. You plan to add a new feature that allows users to set a tip amount. The new feature requires that a property named tip on the document in Cosmos DB must be present and contain a numeric value. There are many existing websites and mobile apps that use the web service that will not be updated to set the tip property for some time. How should you complete the trigger? NOTE: Each correct selection is worth one point. Hot Area:
Microsoft Azure Developer AZ-204 Practice Exam Questions 17
18. You develop an HTTP triggered Azure Function app to process Azure Storage blob data. The app is triggered using an output binding on the blob. The app continues to time out after four minutes. The app must process the blob data. You need to ensure the app does not time out and processes the blob data. Solution: Use the Durable Function async pattern to process the blob data. Does the solution meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: A

19. You develop an HTTP triggered Azure Function app to process Azure Storage blob data. The app is triggered using an output binding on the blob. The app continues to time out after four minutes. The app must process the blob data. You need to ensure the app does not time out and processes the blob data. Solution: Pass the HTTP trigger payload into an Azure Service Bus queue to be processed by a queue trigger function and return an immediate HTTP success response. Does the solution meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: A

20. You develop an HTTP triggered Azure Function app to process Azure Storage blob data. The app is triggered using an output binding on the blob. The app continues to time out after four minutes. The app must process the blob data. You need to ensure the app does not time out and processes the blob data. Solution: Configure the app to use an App Service hosting plan and enable the Always On setting. Does the solution meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: B

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *