Microsoft Azure DevOps Engineer Practice Exam Part 3

Microsoft Azure DevOps Engineer Practice Exam Part 3

Notes: Hi all, Microsoft Azure DevOps Engineer Practice Exam Part 3 will familiarize you with types of questions you may encounter on the certification exam and help you determine your readiness or if you need more preparation and/or experience. Successful completion of the practice exam does not guarantee you will pass the certification exam as the actual exam is longer and covers a wider range of topics. We highly recommend you should take Microsoft Azure DevOps Engineer Guarantee Part because it include actual exam questions and highlighted answers are collected in our exam. It will help you pass exam in easier way.

Part 1: https://www.awslagi.com/microsoft-azure-devops-engineer-practice-exam-part-1
Part 2: https://www.awslagi.com/microsoft-azure-devops-engineer-practice-exam-part-2
Part 3: https://www.awslagi.com/microsoft-azure-devops-engineer-practice-exam-part-3

41. You need to recommend an integration strategy for the build process of a Java application. The solution must meet the following requirements:

  • The builds must access an on-premises dependency management system.
  • The build outputs must be stored as Server artifacts in Azure DevOps.
  • The source code must be stored in a Git repository in Azure DevOps.

Solution: Configure the build pipeline to use a Hosted Ubuntu agent pool. Include the Java Tool Installer task in the build pipeline. Does this meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: B

42. DRAG DROP – You are implementing an Azure DevOps strategy for mobile devices using App Center. You plan to use distribution groups to control access to releases. You need to create the distribution groups shown in the following table.
Microsoft Azure DevOps Engineer AZ-400 - Questions 42
Which type of distribution group should you use for each group? To answer, drag the appropriate group types to the correct locations. Each group type may be used once, more than once, or not at all. You may need to drag the split bar between panes or scroll to view content.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Select and Place:
Microsoft Azure DevOps Engineer AZ-400 - Questions 42.1
43. Your company has a hybrid cloud between Azure and Azure Stack. The company uses Azure DevOps for its full CI/CD pipelines. Some applications are built by using Erlang and Hack. You need to ensure that Erlang and Hack are supported as part of the build strategy across the hybrid cloud. The solution must minimize management overhead. What should you use to execute the build pipeline?

A. A Microsoft-hosted agent
B. Azure DevOps self-hosted agents on Azure DevTest Labs virtual machines.
C. Azure DevOps self-hosted agents on Hyper-V virtual machines
D. Azure DevOps self-hosted agents on virtual machines that run on Azure Stack

Answer: D

44. You need to recommend a Docker container build strategy that meets the following requirements:

  • Minimized image sizes
  • Minimizes the security surface area of the final image

What should you include in the recommendation?

A. multi-stage builds
B. PowerShell Desired State Configuration (DSC)
C. Docker Swarm
D. single-stage builds

Answer: A

45. You plan to create an image that will contain a .NET Core application.
You have a Dockerfile file that contains the following code. (Line numbers are included for reference only.)
Microsoft Azure DevOps Engineer AZ-400 - Questions 45
You need to ensure that the image is as small as possible when the image is built. Which line should you modify in the file?

A. 1
B. 3
C. 4
D. 7

Answer: C

46. You are developing an open source solution that uses a GitHub repository. You create a new public project in Azure DevOps. You plan to use Azure Pipelines for continuous build. The solution will use the GitHub Checks API. Which authentication type should you use?

A. OAuth
B. GitHub App
C. a personal access token
D. SAML

Answer: B

47. Your company has a project in Azure DevOps for a new web application. You need to ensure that when code is checked in, a build runs automatically. Solution: From the Continuous deployment trigger settings of the release pipeline, you enable the Pull request trigger setting. Does this meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: B

48. Your company has a project in Azure DevOps for a new web application. You need to ensure that when code is checked in, a build runs automatically. Solution: From the Pre-deployment conditions settings of the release pipeline, you select After stage. Does this meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: B

49. Your company has a project in Azure DevOps for a new web application. You need to ensure that when code is checked in, a build runs automatically. Solution: From the Pre-deployment conditions settings of the release pipeline, you select Batch changes while a build is in progress. Does this meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: B

50. Your company has a project in Azure DevOps for a new web application. You need to ensure that when code is checked in, a build runs automatically. Solution: From the Triggers tab of the build pipeline, you select Enable continuous integration. Does this meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: A

51. You have a project in Azure DevOps. You have an Azure Resource Group deployment project in Microsoft Visual Studio that is checked into the Azure DevOps project. You need to create a release pipeline that will deploy resources by using Azure Resource Manager templates. The solution must minimize administrative effort. Which task type should you include in the solution?

A. Azure Cloud Service Deployment
B. AzureRM Web App Deployment
C. Azure PowerShell
D. Azure App Service Manage

Answer: C

52. Your company is building a new solution in Java. The company currently uses a SonarQube server to analyze the code of .NET solutions. You need to analyze and monitor the code quality of the Java solution. Which task types should you add to the build pipeline?

A. Chef
B. Gradle
C. Octopus
D. Gulp

Answer: B

53. DRAG DROP – You are developing a full Microsoft .NET Framework solution that includes unit tests. You need to configure SonarQube to perform a code quality validation of the C# code as part of the build pipelines. Which four tasks should you perform in sequence? To answer, move the appropriate tasks from the list of tasks to the answer area and arrange them in the correct order.
Select and Place:
Microsoft Azure DevOps Engineer AZ-400 - Questions 53
Answer:
Box 1: Prepare Analysis Configuration
Box 2: Visual Studio Build
Box 3: Visual Studio Test
Box 4: Run Code Analysis

54. You have an Azure DevOps organization named Contoso and an Azure DevOps project named Project1. You plan to use Microsoft-hosted agents to build container images that will host full Microsoft .NET Framework apps in a YAML pipeline in Project1. What are two possible virtual machine images that you can use for the Microsoft-hosted agent pool? Each correct answer presents a complete solution.
NOTE: Each correct selection is worth one point.

A. vs2017-win2016
B. ubuntu-16.04
C. win1803
D. macOS-10.13
E. vs.2015-win2012r2

Answer: A B

55. HOTSPOT – You currently use JIRA, Jenkins, and Octopus as part of your DevOps processes. You plan to use Azure DevOps to replace these tools. Which Azure DevOps service should you use to replace each tool? To answer, select the appropriate options in the answer area.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure DevOps Engineer AZ-400 - Questions 55
Answer:
Box 1: Boards
Box 2: Build pipelines
Box 3: Release pipelines

56. Your company has a project in Azure DevOps. You need to ensure that when there are multiple builds pending deployment, only the most recent build is deployed. What should you use?

A. deployment conditions
B. deployment queue settings
C. release gates
D. pull request triggers

Answer : B

57. Your company develops a client banking application that processes a large volume of data. Code quality is an ongoing issue for the company. Recently, the code quality has deteriorated because of an increase in time pressure on the development team. You need to implement static code analysis. During which phase should you use static code analysis?

A. integration testing
B. staging
C. production release
D. build

Answer: D

58. Your company is building a new solution in Java. The company currently uses a SonarQube server to analyze the code of .NET solutions. You need to analyze and monitor the code quality of the Java solution. Which task types should you add to the build pipeline?

A. Grunt
B. Chef
C. Maven
D. Gulp

Answer: C

59. DRAG DROP – Your company has a project in Azure DevOps. You plan to create a release pipeline that will deploy resources by using Azure Resource Manager templates. The templates will reference secrets stored in Azure Key Vault. You need to recommend a solution for accessing the secrets stored in the key vault during deployments. The solution must use the principle of least privilege. What should you include in the recommendation? To answer, drag the appropriate configurations to the correct targets. Each configuration may be used once, more than once, or not at all. You may need to drag the split bar between panes or scroll to view content.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Select and Place:
Microsoft Azure DevOps Engineer AZ-400 - Questions 59
Answer:
Box 1: RBac
Box 2: Azure Key Vault access policy

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *