Microsoft Azure Fundamentals Practice Exam Part 3

Microsoft Azure Fundamentals Practice Exam Part 3

Notes: Hi all, Microsoft Azure Fundamentals Practice Exam AZ-900 Part 2 will familiarize you with types of questions you may encounter on the certification exam and help you determine your readiness or if you need more preparation and/or experience. Successful completion of the practice exam does not guarantee you will pass the certification exam as the actual exam is longer and covers a wider range of topics. We highly recommend you should take Microsoft Azure Fundamentals Guarantee Part because it include actual exam questions and highlighted answers are collected in our exam. It will help you pass exam in easier way.

For PDF Version:
Part 1: https://www.awslagi.com/microsoft-azure-fundamentals-practice-exam
Part 2: https://www.awslagi.com/microsoft-azure-fundamentals-practice-exam-part-2
Part 3: https://www.awslagi.com/microsoft-azure-fundamentals-practice-exam-part-3

51. You plan to deploy several Azure virtual machines. You need to ensure that the services running on the virtual machines are available if a single data center fails. Solution: You deploy the virtual machines to a scale set. Does this meet the goal?

A. Yes
B. No

Answer: B

52. HOTSPOT –
For each of the following statements, select Yes if the statement is true. Otherwise, select No.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure Fundamentals AZ-900 Question 51
Answer: No Yes No

53. This question requires that you evaluate the underlined text to determine if it is correct. Resource groups provide organizations with the ability to manage the compliance of Azure resources across multiple subscriptions. Instructions: Review the underlined text. If it makes the statement correct, select No change is needed. If the statement is incorrect, select the answer choice that makes the statement correct.

A. No change is needed
B. Management groups
C. Azure policies
D. Azure App Service plans

Answer: B

54. Your company plans to migrate to Azure. The company has several departments. All the Azure resources used by each department will be managed by a department administrator. What are two possible techniques to segment Azure for the departments? Each correct answer presents a complete solution. NOTE: Each correct selection is worth one point.

A. multiple subscriptions
B. multiple Azure Active Directory (Azure AD) directories
C. multiple regions
D. multiple resource groups

Answer: A D

55. HOTSPOT –
For each of the following statements, select Yes if the statement is true. Otherwise, select No.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure Fundamentals AZ-900 Question 55
Answer: Yes No Yes

56. HOTSPOT –
To complete the sentence, select the appropriate option in the answer area.
Hot Area:
Microsoft Azure Fundamentals AZ-900 Question 56
Answer: The virtual machines can be moved to the new subscription

57. You have an Azure environment that contains multiple Azure virtual machines. You plan to implement a solution that enables the client computers on your on-premises network to communicate to the Azure virtual machines. You need to recommend which Azure resources must be created for the planned solution. Which two Azure resources should you include in the recommendation? Each correct answer presents part of the solution. NOTE: Each correct selection is worth one point.

A. a virtual network gateway
B. a load balancer
C. an application gateway
D. a virtual network
E. a gateway subnet

Answer: A D

58. You attempt to create several managed Microsoft SQL Server instances in an Azure environment and receive a message that you must increase your Azure subscription limits. What should you do to increase the limits?

A. Create a service health alert
B. Upgrade your support plan
C. Modify an Azure policy
D. Create a new support request

Answer: D

59. HOTSPOT –
For each of the following statements, select Yes if the statement is true. Otherwise, select No.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure Fundamentals AZ-900 Question 59
Answer: Yes No No

60. HOTSPOT –
For each of the following statements, select Yes if the statement is true. Otherwise, select No.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure Fundamentals AZ-900 Question 60
Answer: No No No

61. HOTSPOT –
You plan to create an Azure virtual machine.
You need to identify which storage service must be used to store the unmanaged data disks of the virtual machine.
What should you identify? To answer, select the appropriate service in the answer area.
Hot Area:
Microsoft Azure Fundamentals AZ-900 Question 61
Answer: Containers

62. Your company plans to move several servers to Azure. The company compliance policy states that a server named FinServer must be on a separate network segment. You are evaluating which Azure services can be used to meet the compliance policy requirements. Which Azure solution should you recommend?

A. a resource group for FinServer and another resource group for all the other servers
B. a virtual network for FinServer and another virtual network for all the other servers
C. a VPN for FinServer and a virtual network gateway for each other server
D. one resource group for all the servers and a resource lock for FinServer

Answer: B

63. You plan to map a network drive from several computers that run Windows 10 to Azure Storage. You need to create a storage solution in Azure for the planned mapped drive. What should you create?

A. an Azure SQL database
B. a virtual machine data disk
C. a Files service in a storage account
D. a Blobs service in a storage account

Answer: C

64. HOTSPOT –
You plan to implement an Azure database solution. You need to implement a database solution that meets the following requirements:
Can add data concurrently from multiple regions. Can store JSON documents Which database service should you deploy? To answer, select the appropriate service in the answer area.
Hot Area:
Microsoft Azure Fundamentals AZ-900 Question 64
Answer: Azure Cosmos DB

65. Your company plans to migrate all its network resources to Azure. You need to start the planning process by exploring Azure. What should you create first?

A. a subscription
B. a resource group
C. a virtual network
D. a management group

Answer: A

66. HOTSPOT –
For each of the following statements, select Yes if the statement is true. Otherwise, select No.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure Fundamentals AZ-900 Question 66
Answer: No No Yes

67. HOTSPOT –
To complete the sentence, select the appropriate option in the answer area.
Hot Area:
Microsoft Azure Fundamentals AZ-900 Question 67
Answer: must be rehydrated before the data can be accessed

68. HOTSPOT –
You plan to deploy a critical line-of-business application to Azure. The application will run on an Azure virtual machine. You need to recommend a deployment solution for the application. The solution must provide a guaranteed availability of 99.99 percent. What is the minimum number of virtual machines and the minimum number of availability zones you should recommend for the deployment? To answer, select the appropriate options in the answer area.
NOTE: Each correct selection is worth one point.
Hot Area:
Microsoft Azure Fundamentals AZ-900 Question 68
Answer:
Box 1: 2
Box 2: 2

69. Which Azure service should you use to collect events from multiple resources into a centralized repository?

A. Azure Event Hubs
B. Azure Analysis Services
C. Azure Monitor
D. Azure Stream Analytics

Answer: C

70. This question requires that you evaluate the underlined text to determine if it is correct. An Availability Zone in Azure has physically separate locations across two continents. Instructions: Review the underlined text. If it makes the statement correct, select No change is needed. If the statement is incorrect, select the answer choice that makes the statement correct.

A. No change is needed.
B. within a single Azure region
C. within multiple Azure regions
D. within a single Azure datacenter

Answer: B

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *